Tuleeko Android aivan kaikkialle? Google aikoo esitellä uuden käyttöjärjestelmän

Manu Pitkänen
21. toukokuuta, 2015 19:17

Google aikoo julkaista ensi viikolla I/O-kehittäjätapahtumassa uuden Internet of Things -sovelluskohteisiin tarkoitetun käyttöjärjestelmän, kertoo The Information.
Ohjelmistojätin sisällä Brillo-nimellä kutsuttu käyttöjärjestelmä on suunnattu ensisijaisesti sellaisiin laitteisiin, joista löytyy 32 tai 64 megatavua keskusmuistia. Käytännössä siis laitteisiin, joissa ei ole totuttu olevan minkäänlaisia laskennallisia tai viestinnällisiä ominaisuuksia. Joitain mahdollisia sovelluskohteita voisivat olla esimerkiksi erilaiset kodinkoneet tai vaikkapa termostaatit (Googlehan omistaa nykyisin Nestin) ja lelut (kuten nettiin yhteydessä oleva Barbie-nukke).
Käyttöjärjestelmä saatetaan brändätä Androidiksi, sillä sen kehittäjillä on voimakkaita yhteyksiä varsinaiseen Android-yksikköön.
IoT-ohjelmistojen rintamalla on näkynyt vilkastuvaa kilpailua, kun Microsoft ilmoitti Windows 10:stä olevan tulossa IoT-versio ja Huawei esitteli vain 10 kilotavun kokoisen LiteOS-käyttöjärjestelmän. Tizeniä kehittävää Samsungia ei pidä myöskään jättää laskuista pois.

Lue myös nämä
Tägit
Internet Android Google esineiden internet Internet of Things
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.