Android ei hävitä tietojasi vaikka poistaisit ne

Manu Pitkänen
23. toukokuuta, 2015 16:05

Kun Android-puhelimen asetuksista valitsee tehdasasetusten palatuksen, varoittaa puhelin tietojen häviämisestä. Voisi luulla, että tällöin tiedot todella häviävät laitteesta. Cambridgen yliopiston tutkijat havaitsivat testeissään, ettei näin kuitenkaan ole.
Androidin tehdasasetusten palautusta tutkittiin 26 laitteella ja niissä käytettiin eri käyttöjärjestelmäversioita versioiden v2.2 ja v4.3 välillä (uusimpia Androideja ei testattu). Puhelimia testattiin viideltä eri valmistajalta.
Suurimmassa osassa puhelimista (80 prosenttia) muistiin jäi palautusoperaation jälkeen sähköposteja (määrä melko vähäinen per laite), tallennetut yhteystiedot ja Google-tilin master token -avain. Kopioimalla avain talteen ja käynnistämällä puhdistettu puhelin, saatiin Google-tilin synkronointi (kalenteri, sähköposti, yhteystiedot jne) käyntiin. Avaimen säilymisen syynä saattaa olla puhelinvalmistajien väärin toteuttama muistintyhjennys. Myös muiden palveluiden, kuten Facebookin, master token -avain on mahdollista palautta samalla tavalla.
Tutkijoiden mukaan maailmalla liikkuu jopa 500 miljoonaa Android-puhelinta, jotka eivät tyhjene oikealla tavalla.
Lisää tietoa tutkimuksesta löytyy täältä.

Lue myös nämä
Tägit
Samsung Android HTC Google Android 4.0
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.