Applen muotoiluguru sai uuden tehtävän

Manu Pitkänen
26. toukokuuta, 2015 9:39

Applen pitkäaikainen muotoilujohtaja Jony Ive on ylennetty yhtiön pääsuunnittelujohtajaksi (Chief Design Officer), kertoo Stephen Fry The Telegraphissa julkaistussa haastattelussa. Aikaisemmin Iven titteli oli vanhempi suunnittelujohtaja (Senior Vice President).
Chief Design Officerin virkaa ei ole ollut aikaisemmin Applella, joten se luotiin Ivea varten. Johtoportaan muutoksilla Ive pääsee irtautumaan päivittäisistä hallintatehtävistä ja voi käyttää enemmän aikaansa mutoiluun ja suunnitteluun liittyviin tehtäviin. Jatkossa Ive keskittyy erityisesti Applen rakenteilla olevan uuden päämajan sisätiloihin sekä yhtiön ympäri maailmaa sijaitsevien myymälöiden suunnitteluun.
Ivelle aikaisemmin kuuluneita tehtäviä ottaa vastaan Richard Howarth ja Alan Dye. Ensinnä mainittu johtaa Applen teollisen muotoilun yksikköä, jossa käytännössä pohditaan uusien laitteiden muotoilullisia seikkoja. Dyen kontolle tulee ohjelmistojen käyttöliittymät – hän oli jo voimakkaasti mukana iOS 7:n ulkoasu-uudistuksessa.
Ive ei irtaannu tuotesuunnittelusta kokonaan, mutta Howrthin ja Dyen kädenjälki tulee todennäköisesti näkymään entistä enemmän Applen tuotteissa.
Applen toimitusjohtaja Tim Cookin lähettämän muistion mukaan johtajamuutokset tulevat voimaan 1. heinäkuuta.

Lue myös nämä
Tägit
Apple Apple iPhone iOS Apple iPad mini Tim Cook Apple iPad Jony Ive iOS 7 Apple iPad Air iOS 8 Apple Watch Apple iPad Air 2 Apple iPad mini 3
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.