Yksi ei riitä: Tänä vuonna tulossa kaksi Nexus-puhelinta

Manu Pitkänen
27. toukokuuta, 2015 10:00

Googlen suunnitelmista ei löydy tälle vuodelle uutta Nexus-tablettia, mutta sen sijaan luvassa on Nexus-älypuhelimia kaksin kappalein. Android Policen mukaan puhelimien valmistusvastuu on LG:llä ja Huaweilla.
LG:n Bullhead-koodinimen saaneessa puhelimessa on 5,2 tuuman näyttö, mikä tulee ehkä mukavana uutisena Nexus 6:n suureen näyttöön pettyneille Android-faneille. Muiden komponenttien osalta päätökset eivät ole vielä lukossa, mutta akun odotetaan olevan kapasiteetiltaan noin 2700 milliampeerituntia ja järjestelmäpiiri voisi olla Snapdragon 808 (kuten LG G4:ssä).
Jos taas Nexus 6:n näyttö oli mieleen, mutta puhelimen päivitys ei ollut vielä ajankohtainen, niin Huawein Angleriksi nimetty 5,7 tuuman Nexus saattaisi myös kiinnostaa sinua. Suorittimena käytetään ilmeisesti tehokkaampaa Snapdragon 810:tä ja suuremman koon ansiosta puhelimeen on saatu myös mahdutettua 3500 milliampeeritunnin akku.
Uudet Nexus-puhelimet julkaistaan oletettavasti syksyllä, kun "Android M:kin" on julkaisukunnossa. Uusi käyttöjärjestelmäversio esitellään suurelle yleisölle jo tällä viikolla, mutta sen valmistunen ottanee vielä aikansa.

Lue myös nämä
Tägit
LG Android Huawei Google Nexus Nexus 5 Google Nexus 6
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.