Apple-pomo: Auto on "ultimaattinen mobiililaite"

Manu Pitkänen
28. toukokuuta, 2015 11:08

Re/coden järjestämässä Code Conference -tapahtumassa mukana ollut Applen operatiivinen johtaja Jeff Williams paljasti, että yhtiö aikoo julkaista natiivien Apple Watch -sovellusten ohjelmointiin tarkoitetut työkalut WWDC:ssä parin viikon kuluttua.
Tällä hetkellä Apple Watch -sovellukset suoritetaan käytännössä iPhonessa, minkä takia laitteiden välillä on varsin voimakas side. Apple aikoo kuitenkin kehittää Apple Watchia itsenäisempään suuntaan ja näihin suunnitelmiin kuuluu myös natiivit sovellukset, jotka suoritetaan älykellossa eivätkä siksi tarvitse välttämättä puhelinta parikseen.
Apple kertoi jo viime syksynä Watchin ensimmäisen esittelyn aikaan, että natiivit sovellukset ovat tulossa vuoden 2015 aikana. Näillä näkymin ensimmäiset "aidot" Watch-sovellukset tulevat saataville tulevana syksynä. Natiivien sovellusten avulla sovelluskehittäjät pääsevät käsiksi kellon sensoreihin sekä laitteen sivussa olevaan digitaaliseen kruunuun.
Williams ei suostunut kertomaan Apple Watchin myyntilukuja, mutta kuvaili niitä "isoiksi" ja "fantastisiksi".
Haastattelun yhteydessä Williams totesi myös auton olevan "ultimaattinen mobiililaite". Lausunto kirvoittaa varmasti paljon spekulaatioita, sillä Applen on huhuttu jo aikaisemmin kehittävän omaa sähköautoa. Williams ei tietenkään sano suoraan onko "iCar" kehitteillä, mutta toteaa yhtiön kuitenkin arvioivan parhaillaan useita eri tuotekategorioita ja sama jatkuu myös tulevaisuudessa.
Apple on enemmän kuin mitään muuta mobiiliyhtiö: iPod, iPhone ja iPad ovat kaikki olleet isoja mobiilisektorin menestystarinoita, jotka ovat myös tuoneet kasoittain rahaa Applen kassaan. Jättäisikö Apple siis tutkimatta sellaista uutta tuotekategoriaa, jota yhtiön johtokin pitää "ultimaattisena mobiililaitteena"?

Lue myös nämä
Tägit
Apple Apple iPhone iOS iOS 8 Apple Watch iOS 9 Apple iCar Apple Car
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.