Uusi piiri tehokkaisiin ja edullisiin älypuhelimiin MediaTekilta

Manu Pitkänen
1. kesäkuuta, 2015 15:21

Monet makustelevat vielä MediaTekin pari viikkoa sitten esittelemää kymmenestä suoritinytimestä koostuvaa Helio X20 -järjestelmäpiiriä, mutta taiwanilaisyhtiö on jo esitellyt uutta rautaa seuraavan sukupolven älypuhelimiin. X20:stä poiketen uutta Helio P10:tä ei ole tarkoitettu kaikkein vauhdikkaimpiin järjestelmiin, vaan vauhdikkaisiin keskiluokan mobiililaitteisiin.
Jo ehkä hieman vanhentuneella 28 nanometrin tekniikalla valmistettu Helio P10 sisältää yhteensä kahdeksan ARM:n Cortex-A53-ydintä. Suoritinytimet on jaettu kahteen neljän ytimen klusteriin, joista toinen toimii kahden gigahertsin ja toinen hieman alhaisemmalla kellotaajuudella.
Graafisesta suorituskyvystä vastaa niin ikään ARM:n kehittämä Mali-T860-grafiikkaohjain. Tehokkaampiin Helio X -piireihin verrattuna P10 ei osaa videoiden HEVC-pakkausta, mutta tuki HEVC-pakattujen videoiden dekoodaukselle löytyy kuitenkin raudasta.
MediaTekin mukaan Helio P10:n kuvasignaaliprosessori tukee RWWB-kamerasensoreita eli punaista, valkoisista ja sinisistä pikseleistä koostuvia kamerakennoja. Markkinoilta ei tiettävästi löydy vielä tällaisia kameroita, mutta Samsung esitteli tällaista vähän aika sitten. Huawein keväällä esittelemässä P8-älypuhelimessa on RGBW-kenno, jossa osa vihreistä pikseleistä on korvattu valkoisella (RWWB-kennossa kaikki vihreät pikselit on korvattu valkoisilla).
Helio P10 tulee laitevalmistajien testattavaksi heinä-syyskuussa ja sitä käyttävien puhelimien massavalmistuksen odotetaan alkavan vuoden lopulla.

Lue myös nämä
Tägit
Android MediaTek MediaTek Helio X20 MediaTek Helio P10
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.