Varoittava esimerkki: Älä unohda tätä edullista Android-puhelinta ostaessa

Manu Pitkänen
8. kesäkuuta, 2015 16:29

Kun suunnittelet uuden edullisen älypuhelimen ostoa, kannattaa kiinnittää eritiyistä huomiota puhelimen muistin määrään – erityisesti vapaana olevan muistin määrään. Esimerkiksi Sonyn Xperia M4 Aquan ostajat voivat löytää itsensä varsin ikävästä tilanteesta, kun he huomaavat laitteen tallennusmuistin loppuvan parin sovelluksen ja videopätkän tallentamisen jälkeen.
Xperia Blogin mukaan M4 Aquan kahdeksan gigatavun versiossa on paketista otettuna vain noin 1,25 gigatavua vapaata tallennustilaa. Se on erittäin vähän – jopa törkeän vähän noin 275 euroa maksavalle puhelimelle – sillä joissain sadan euron neljän gigatavun muistilla varustetuissa älypuhelimissakin on himpun verran enemmän tallennustilaa käytettävänä. Puolet Xperian tallennustilasta on varattu käyttöjärjestelmälle (Android) ja reilu kaksi gigatavua sovelluksille.
Sony väittää omassa white paper -dokumentissa, että Xperia M4:ssä olisi vapaata tallennustilaa kolmen gigatavun edestä.
Poistamalla valmiiksi asennettuja sovelluksia puhelimeen saa vajaa puoli gigatavua lisää vapaata tallennustilaa. Xperia M4 Aquassa on muistikorttipaikka, jolla saa tietysti paikattua puhelimesta ehtyvää tallennustilaa. Xperia M4 Aquasta on tehty myös 16 gigatavun malli.

Lue myös nämä
Tägit
Sony Android Sony Xperia Sony Xperia M4 Aqua
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.