Näitä iOS 9:n uusia ominaisuuksia Apple ei eilen paljastanut

Manu Pitkänen
9. kesäkuuta, 2015 11:32

Apple julkaisi eilen uuden iOS 9 -käyttöjärjestelmän ja näytillä oli taas kourallinen uusia ominaisuuksia. Pari tuntia kestäneen esittelyn aikana keskityttiin kaikkein keskeisimpiin uudistuksiin, joten vähemmän oleelliset uudistukset jäivät statistin rooliin. Alta löytyy nämä vähemmälle huomiolle jääneet uudet ominaisuudet.
iOS 9:n PIN-koodi
Tuntemattomien ihmisten pääsyä iPhoneen tai iPadiin on rajoitettu iOS-laitteissa lukitusnäytöllä, jonka ohi pääsee kirjoittamalla nelinumeroisen PIN-koodin tai kirjautumalla sisään Touch ID -sormenjälkilukijalla. Parantaakseen lukitusnäkymän brute force -sietokykyä, Apple on päättänyt tehdä koodin arvaamisesta hieman hankalampaa määrittelemällä PIN-koodin kuusinumeroiseksi.
Numeroiden lisääminen ei tee lukitusnäytöstä tietenkään murtovarmaa, mutta hankaloittaa tuntuvasti murtautujien työtaakkaa.
iCloud Drive -sovellus
Apple esitteli iCloud Drive -pilvitallennuspalvelun vuosi sitten iOS 8:n yhteydessä. Sen käyttöön ei ole ollut kuitenkaan tarjolla dedikoitua sovellusta, mutta iOS 9:n myötä tällainen tulee tarjolle. Ydinkäyttökokemukseen se ei kuitenkaan kuulu, sillä iCloud Driven saa näkyviin vasta asetusmuutosten jälkeen. iCloud Drive toimii käytännössä tiedostonhallintaohjelmana iCloudiin tallennettuun sisältöön.
Virransäästötila
Tämä ominaisuus tuli itse asiassa mainituksi julkistustilaisuuden yhteydessä, mutta varsin pikaisesti. IOS:n virransäästötilan aniosta laitteeen käyttöaikaa voidaan pidentää mahdollisesti huomattavastikin virransäästötilalla, joka vähentää langattoman tiedonsiirron aktiivisuutta, vähentämällä näytön kirkkautta ja estämällä sovellusten toiminnan taustalla. Käyttöliittymäanimaatioitakin karsitaan virran säästämiseksi.
Move to iOS
Tehdäkseen Androidista iPhoneen / iPadiin siirtymisen mahdollisimman kitkattomaksi, Apple tuoda saataville Move to iOS -sovelluksen. Ohjelman avulla voidaan siirtää Androidista iOS-laitteeseen yhteystiedot, viestihistorian, valokuvat ja videot, kirjanmerkit, sähköpostin tilitiedot, kalenteritiedot, taustakuvat sekä DRM-vapaat musiikikappaleet ja kirjat. Ohjelma ehdottaa myös Androidiin asennettujen ilmaissovellusten lataamista iOS:lle.
Uusi fontti
iOS 7:n yhteydessä Apple siirtyi käyttämään ilmavaa Helvetica Neue -fonttia, mutta Apple Watchia varten yhtiö kehitti pienellä näytöllä helppolukuisemman San Francisco -fontin. Tähän uuteen San Francisco -fonttiin Apple siirtyi nyt myös iOS 9:ssä.
Asetukset
Videokuvauksessa iOS 9 mahdollistaa 720p-tasoisen videon kuvaamisen 30 FPS:n kuvataajuudella Full HD:n sijaan (30 / 60 FPS). Laitteeseen saapuneita ilmoituksia voi myös jatkossa ryhmitellä sovelluksittain.
Itse Asetukset-sovellukseen on ilmestynyt ylälaitaan hakukenttä, jolla haluttuihin säätöihin pääsee nopeasti käsiksi ilman valikkoviidakossa rämpimistä.

Lue myös nämä
Tägit
Apple iOS Apple iPad mini Apple iPad Apple iPhone Apple iPad Air Apple iPad Air 2 Apple iPad mini 3 iOS 9
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.