BlackBerry harkitsee siirtymistä Androidiin

Valtteri Ahonen
12. kesäkuuta, 2015 15:12

Uutistoimisto Reutersin mukaan puhelinvalmistajana tunnettu kanadalainen BlackBerry harkitsee Googlen Android-järjestelmällä varustetun puhelimen julkaisua.
Aiemmin yhtiö on luottanut puhelimissaan tiukasti omaan järjestelmäänsä, mutta se on menettänyt markkinaosuutensa käytännössä kokonaan iPhonen ja Android-puhelinten vallatessa alaa. Vielä 2010 vuoden aikaan BlackBerryllä oli Yhdysvalloissa yli 40 prosentin ote yrityspuhelinmyynnistä. Nyt sen markkinaosuus Yhdysvalloissa on prosentin luokkaa.
Reutersin mukaan neljä asiaa lähellä olevaa lähdettä vahvisti Android-puhelimen olevan harkinnassa. Taustalla on herääminen siihen, ettei sen uusittu mallisto ole löytänyt ostajia toivotulla tavalla. Aiemmin yhtiöllä riitti uskoa, että sen oma järjestelmä voisi kilpailla ja jopa selättää muut järjestelmät.
BlackBerry ja Google ovat kieltäytyneet kommentoimasta aihetta. BlackBerryn edustaja mainitsi kuitenkin yhtiön olevan edelleen sitoutunut BlackBerry 10 -käyttöjärjestelmään.
Nimettömien lähteiden epäilyjen mukaan Android saatettaisiin BlackBerryn toimesta panna puhelimeen, jossa olisi myös fyysinen näppäimistö. Tämä voisi olla mielenkiintoinen näky nykymallien keskittyessä käytännössä pelkästään kosketusnäyttöihin.

Lue myös nämä
Tägit
Android BlackBerry Blackberry 10
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.