Kaspersky: Windows Phone ei ole yhtä haavoittuva kuin iOS ja Android

Sami Koivunen
12. kesäkuuta, 2015 20:29

iTWiren mukaan tietoturvayhtiö Kaspersky Labin toimitusjohtaja Eugene Kaspersky sanoi keskiviikkona Australiassa pidetyn konferenssin yhteydessä Windows Phonen olevan Androidia ja iOS:aa turvallisempi käyttöjärjestelmä.
Kaspersky kertoi erityisesti iOS:n ja Macin (OS X) olevan isoja kohteita tietoturvahyökkääjille. Toisaalta viruksia ja haittaohjelmia on vaikeampi kehittää Applen alustoille järjestelmien suljetun luonteen takia, mutta pahimmassa tapauksessa miljoonat iPhonet altistuvat hyökkäyksille, koska kolmansilla osapuolilla (tietoturvayrityksillä) ei ole Applen antamia oikeuksia kehittää korjauksia hyökkäyksiä vastaan.
Vaikka Windowsille kehitetään edelleen selvästi eniten haittaohjelmia, kehuu Kaspersky Microsoftin käyttöjärjestelmää paljon paremmaksi kuin muut (iOS, OS X ja Android) ja tilanteen parantuvan entisestään Windows 10:n saapumisen myötä. Windows Phonea Kaspersky luonnehti "toistaiseksi erittäin siistiksi".
Kasperskyn mukaan Androidiakaan ei voi pitää turvallisena, sillä käyttöjärjestelmään kohdistuvien hyökkäysten määrä on ollut kasvussa.

Lue myös nämä
Tägit
Android tietoturva iOS Windows Phone Kaspersky
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.