Nokian salainen älykellohanke paljastui – Microsoft tappoi sen ennen julkaisua

Manu Pitkänen
12. kesäkuuta, 2015 14:08

Älykellot ovat olleet jo vähän aikaa yksi teknologiamaailman kuumimpia puheenaiheita, eikä trendiä jätetty vaille huomiota Nokiallakaan, vaikkei se koskaan julkaissutkaan omaa rannetietokonetta. Verkossa on nyt julkaistu markkinointikuvia Nokian kehittämästä Moonraker-kellosta, joka piti julkaista samaan aikaan Lumia 930:n kanssa vuosi sitten.
Älykellon kuvia julkaistiin Microsoftin työntekijän (Pei-Chi Hsieh) ylläpitämässä Tumblr-blogissa (ei enää luettavissa). The Vergen tietojen mukaan kuvat eivät ole pelkkiä konseptikuvia, vaan niitä oli tarkoitus käyttää laitteen markkinoinnissa.
Moonrakerista ei tullut kuitenkaan koskaan Lumia 930:n aisaparia, sillä Microsoft ei halunnut julkaista sitä – Nokian puhelinyksikkö siirtyi ohjelmistojätille hieman ennen sunniteltua julkaisua. Moonrakerin sijaan Microsoft toi markkinoille Bandiksi kutsutun laitteen.
Kuten kuvista näkyy, Moonraker-kellon käyttöliittymä sai paljon vaikutteita Windows Phonesta. Kuvien perusteella voidaan myös päätellä, että kellolla pystyisi soittamaan puheluita (ainakin kun se on linkitetty puhelimeen), lukemaan sähköposteja ja kuuntelemaan musiikkia MixRadiosta.




Lue myös nämä
Tägit
Nokia Windows Microsoft Windows Phone Älykello Nokia Moonraker
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.