Snapdragon-huippusuoritin floppasi, useat päätyneet vaihtoehtoisiin piireihin

Matti Robinson
15. kesäkuuta, 2015 21:13

Viime vuonna Qualcomm latasi uudelle huippujärjestelmäpiirilleen kovat odotukset. Snapdragon 810 -järjestelmäpiirin piti ottaa Snapdragon 801:n paikka huippupuhelinten oletuspiirinä. Niin ei kuitenkaan käynyt ja myynti on ollutkin pettymys.
Qualcommin ykköspiiriksi suunniteltu Snapdragon 810 on kärsinyt mm. kuumenemisongelmista, joita on korjattu uusissa revisioissa. Täydellisesti niitä ei kuitenkaan ilmeisesti ole saatu vieläkään haltuu, ja vaikka olisi, niin vahinko on jo tapahtunut.
Esimerkiksi Samsung päätti luottaa lippulaivassaan täysin omaan Exynos-piiriin ja esimerkiksi LG päätti ottaa G4:ään heikomman Snapdragon 808 -piirin. Ei siis tule yllätyksenä, että kiinalaissivustolla kerrotaan Snapdragon 810:n alisuorittamisesta.
Tilanne varmasti kohentaa Samsungin lisäksi kiinalaisen MediaTekin asemia sekä omat järjestelmäpiirinsä valmistavan Huawein osakkeita. Huhut Samsungin tulevan Note-mallin sisältävästä Snapdragon 808 -piiristä kuitenkin kertovat, että Qualcomm on edelleen jätti, jonka asemaa ei helpolla horjuteta.

Lue myös nämä
Tägit
Qualcomm järjestelmäpiirit Qualcomm Snapdragon 808 Qualcomm Snapdragon 810
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.