Suomi on mobiilinetissä reilusti edellä naapureitaan

Valtteri Ahonen
23. kesäkuuta, 2015 15:45

Viestintäviraston vuoden 2015 kuluttajatutkimuksen sekä Telecommunication Markets in the Nordic and Baltic Countries -tilastojulkaisun perusteella Suomi on kirkkaasti Pohjoismaiden ja Baltian ykkönen mitä tulee mobiililaajakaistan käyttöön.
Selvitysten mukaan Suomessa on eniten pelkästään tiedonsiirtoon käytettyjä mobiililiittymiä sekä eniten tiedonsiirtoa per asukas per kuukausi (noin 5 gigatavua). Suomessa on noin 1,7 matkapuhelinliittymää asukasta kohden. Muissa muissa lankaliittymiä on vielä jäljellä selvästi Suomea enemmän.
Viestintäviraston mukaan mobiili-internet riittää Suomessa yhä useammin myös ainoaksi nettiliittymäksi. "Vaikka nopeiden kiinteiden laajakaistaliittymien vertailussa Suomen sijoitus ei ole kansainvälisesti yhtä korkealla, suomalaisten tyytyväisyys internetyhteyksien nopeuksiin on kehittynyt myönteisesti."
Tutkimuksissa selvisi myös, että tekstiviestit ovat pitäneet edelleen pintansa matkapuhelinten suosituimpana palveluna, mutta alle 25-vuotiaiden käyttäjien keskuudessa netin yli kulkevat pikaviestit ovat nousseet niiden ohi. Yli 80 prosenttia suomalaisista kertoo lähettävänsä tekstiviestejä.
Viestintäviraston kuluttajatutkimus toteutettiin puhelinhaastatteluina maalis- ja huhtikuun aikana, ja otos edustaa 15–79-vuotiaita suomalaisia. Kyselyyn vastasi 3000 henkilöä.

Lue myös nämä
Tägit
Internet mobiililaajakaista Viestintävirasto mobiilidata
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.