Vaihtoehto Androidille: Meizu julkaisi edullisen Ubuntu-puhelimen

Manu Pitkänen
24. kesäkuuta, 2015 12:10

Ubuntun laajeneminen älypuhelimiin oli odotettua verkkaisempaa, mutta tämän vuoden aikana käyttöjärjestelmään perustuvia puhelimia on alkanut virrata markkinoille. Ensimmäinen Ubuntu-puhelin oli helmikuussa myyntiin tullut BQ Aquaris E4.5 Ubuntu Edition. BQ julkaisi toisen Ubuntu-puhelimen kesäkuun alussa.
Kolmas myyntiin tuleva Ubuntu-luuri tulee kiinalaiselta Meizulta, joka on päättänyt tehdä jo aikaisemmin kauppoihin ilmestyneestä Android-pohjaisesta MX4-puhelimesta Ubuntulla varustetun mallin. Samaa taktiikkaa BQ on käyttänyt Aquaris-mallien tapauksessa.
Meizu MX4 Ubuntu Editionissa on 5,36 tuuman ja 1152 x 1920 pikselin näyttö, 1,7 gigahertsin MediaTek 6595 -järjestelmäpiiri, kaksi gigatavua keskusmuistia ja kookas 3100 milliampeeritunnin akku. Valokuvaamisesta vastaan 20,7 megapikselin pääkamera ja viiden megapikselin etukamera. Tallennustilaa on vain 16 gigatavua (ei microSD-paikkaa).
Puhelimella on hintaa 299 euroa, mutta sitä ei pysty kuitenkaan ostamaan tuosta noin vaan. Puhelimen ostamiseen tarvitaan kutsu, jollaisia on mahdollista saada vierailemalla Meizun verkkosivuilta löytyvällä origamiseinällä. Kutsuja ilmestyy sivulle päivittäin.

Lue myös nämä
Tägit
Ubuntu Meizu Meizu MX Ubuntu Mobile Ubuntu Touch Meizu MX4 Meizu MX4 Ubuntu Edition
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.