Elisan 4G-verkko kasvanut vaadittua nopeammin – 97 % suomalaisista asuu jo sen alueella

Manu Pitkänen
29. kesäkuuta, 2015 18:53

Elisa on kertonut sen 4G-verkon väestöpeiton olevan jo 97 prosenttia, johon 800 MHz:n taajuusalueen huutokaupassa sovittujen ehtojen mukaan olisi tullut päästä viimeistään vuoden 2019 alussa.
4G-verkon rakentaminen 800 MHz:n taajuusalueella alkoi vuoden 2014 alussa. Taajuutta on käytetty erityisesti verkon laajentamiseen kaupunkikeskuksien ulkopuolisille alueilla. Vaikka jo lähes kaikki suomalaiset asuvatkin Elisan 4G-verkon alueella, ei verkko silti kata läheskään koko Suomea. Suomen keski- ja itäosissa on laajoja aukkoja ja Kainuun pohjoispuolella verkon rakentaminen on vielä lähtökuopissa.
Elisan mukaan sen tavoitteena on kuitenkin rakentaa 4G-verkosta yhtä kattava kuin sen 3G-verkostakin, jolloin mobiilinetti ei hidastuisi vaikka lähtisi kotoa pois.
Samalla Elisa on alkanut ottaa käyttöön muutamilla isommilla paikkakunnilla taajuusalueiden yhdistämisen mahdollistavaa tekniikkaa eli niin sanottua Carrier Aggregationia, jolla 4G-liittymien maksiminopeuksia saadaan vauhditettua 300 Mbps:ään.
Elisan kuuluvuuskarttaa voi tarkastella täällä.

Lue myös nämä
Tägit
Elisa LTE 4G Saunalahti LTE Advanced
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.