Instagramiin tulossa paremmat kuvat

Valtteri Ahonen
7. heinäkuuta, 2015 13:49

Kuvapalvelu Instagramia on voinut hyvästä syystä kritisoida kuvanlaadusta, sillä tähän saakka palvelu on tallentanut kuvista vain hyvin pienet versiot. Siihen on tulossa muutos.
The Verge oli ensimmäisiä aiheesta kirjoittaneita. Alkuperäisen uutisen mukaan Instagramin lähdekoodista paljastui, että palvelu tallentaa nyt 640 x 640 pikselin kuvien lisäksi 1080 x 1080 pikselin kuvia, mutta ei näytä niitä vielä käyttäjille. Myöhemmin Instagram kuitenkin ilmoitti, että se on jo aloittanut ominaisuuden käyttöönoton mobiilikäyttäjille Androidilla ja iOS:llä, eli ainakin osan mobiilikäyttäjistä pitäisi jo pystyä tarkastelemaan suurempia kuvia kuin aiemmin.
Ilmeisesti tässä vaiheessa tietokonekäyttäjät ovat jäämässä paitsioon. Instagramin mukaan sillä ei ole toistaiseksi suunnitelmaa tuoda uusia kuvia tietokoneiden ruuduille, vaan yhtiö keskittyy täysillä mobiiliin.
Muutos tuo Instagramin lähemmäs nykypäivän tekniikkaa ja vaatimuksia. Suurin osa kännykkäkameroista taltioi kuitenkin edelleen huomattavasti uusiakin kuvia tarkempia otoksia, mutta muutos on varmasti ainakin vaativampien käyttäjien mielestä askel oikeaan suuntaan.

Lue myös nämä
Tägit
sovellus valokuvaus Instagram mobiilisovellukset kamerasovellus
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.