Microsoft irtisanoo yli puolet työntekijöistään Suomessa

Manu Pitkänen
8. heinäkuuta, 2015 17:19

Microsoft on vahvistanut tänään tekevänsä Nokialta ostetusta puhelinliiketoiminnasta 7,6 miljardin dollarin alaskirjauksen sekä irtisanovansa yhteensä 7800 työntekijää, joista suurin osa tekee parhaillaan töitä puhelinten parissa.
Microsoftilla työskentelee Suomessa 3200 työntekijää (suurin osa puhelinten parissa), jotka sijaitsevat Espoossa, Tampereella ja Salossa. Microsoftin suunnitelmana on irtisanoa enintään 2300 työntekijää ja lopettaa Salon yksikön toiminta. Oulun yksikön sulkemisesta kerrottiin jo viime vuonna samalla kun Microsoft päätti lopettaa edullisten Asha-puhelimien kehityksen.
Toimitusjohtaja Satya Nadellan mukaan Microsoft on edelleen sitoutunut kehittämään omia älypuhelimia. Strategiassa ei kuitenkaan enää painoteta vahvaa omaa puhelinyksikköä, vaan Microsoftin puhelimet nähdään jatkossa vain yhtenä komponenttina Windows-ekosysteemissä. Käytännössä Microsoftin tarkoituksena on ilmeisesti asemoida Lumia-puhelimet samalla tavalla kuin Surface-laitteetkin.
Nadellan mukaan Microsoft keskittyy puhelimissa jatkossa kehittämään ratkaisuja kolmeen segmenttiin: yrityskäyttäjiin (tietoturva, tuottavuus), halpoihin puhelimiin ja Windows-lippulaivoihin.

Lue myös nämä
Tägit
Nokia Windows Microsoft Windows Phone Windows 10 Microsoft Lumia
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.