WSJ: 92% matkapuhelinmarkkinoiden voitoista meni samaan osoitteeseen

Matti Robinson
13. heinäkuuta, 2015 15:55

Kilpailu Androidin ja iOS:n välillä on tiukkaa ja johtajasta on monta mielipidettä. Googlella on ollut hallussa markkinaosuuspeli, mutta sen sijaan Apple hallitsee kenties sitä tärkeintä tilastoa – rahaa.
Wall Street Journal kertoo, että vaikka matkapuhelimia valmistaa maailmassa noin 1000 yritystä, niin yksi vei lähes kaikki ensimmäisen vuosineljänneksen voitot. Applen voitot ovat liki yhtäsuuret kuin koko matkapuhelinbisneksen kärkikahdeksikon yhteenlaskettu voitto.
Koska useat yhtiöt ovat pahasti pakkasella ja toiset pääsevät vain juuri ja juuri plussalle, niin Apple nousee esiin ylivoimaisena. Sen voitto on 92 prosenttia kahdeksan suurimman valmistajan voitosta. Ero toisena tulevaan Samsungiin on valtava, sillä korealaisjätti ottaa "vain" 15 prosenttia.
Koska kaksikon yhteenlaskettu voitto on yli 100 prosenttia, niin lopuille jää jäljelle keskimäärin tappiollinen toiminta. Huomattavaa on, että 92 prosentin voitot eivät tule markkinaosuuksien avulla – joskin nekin auttavat – vaan Applen osuus on vain noin viidennes.
Applen voitot juontavat tietysti muita valmistajia korkeammista hinnoista ja sen mukanatuomista suuremmista marginaaleista. Android-puhelimesta maksettiin keskimäärin yli kolme kertaa vähemmän kuin iPhonesta.

Lue myös nämä
Tägit
Apple Apple iPhone älypuhelin Samsung Android matkapuhelinmyynti
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.