Häviääkö SIM-kortti puhelimista? Apple ja Samsung kehittävät uutta standardia

Manu Pitkänen
17. heinäkuuta, 2015 8:39

On vuosi 2015 ja edelleen matkapuhelimien käyttäjät joutuvat kikkailemaan (jatkuvasti pienentyvien) SIM-korttien kanssa. Yhdelle jos toisellekin on varmaan korttien kanssa pelatessa tullut mieleen, että miksi tällaisia kortteja edes tarvitaan – operaattorin / liittymän voisi määrittää ihan vain puhelimen asetuksistakin.
Teleoperaattoreita edustavan maailmanlaajuisen GSMA-järjestön mukaan se neuvottelee parhaillaan muun muassa Applen ja Samsungin kanssa uudenlaisesta elektronisesta SIM-kortista, joka voisi käytännössä korvata fyysiset SIM-kortit älypuhelimissa. Standardin ajatuksena on integroida SIM-kortti osaksi puhelinta, jolloin sitä ei tarvitsisi vaihtaa lainkaan operaattorin tai liittymän vaihdon yhteydessä.
Apple testasi vastaavantyyppistä ratkaisua jo viime vuonna LTE-yhteydellisissä iPadeissä, jotka sisälsivät niin sanotun Apple SIMin, joka mahdollistaa operaattorin nopean vaihtamisen. Sen operaattorituki on jäänyt kuitenkin hyvin rajalliseksi, mikä tietysti vähentää reippaasti sen hyödyllisyyttä.
GSMA:n mukaan se on edennyt keskusteluissa jo hyvin pitkälle, mutta mitään lopullisia päätöksiä ei ole tehty suuntaan tai toiseen. Elektronisen SIM-kortin arvioidaan olevan käyttövalmiina vuonna 2016. Applen ja Samsungin lisäksi standardin kehityksessä ovat mukana suuret teleoperaattorit, kuten AT&T, Vodafone, Telefonica, Deutsche Telekom ja Orange.

Lue myös nämä
Tägit
Apple Apple iPhone Samsung Android SIM-kortti nano-SIM mikro-SIM
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.