Analyysi: Valtaosa Lumia-käyttäjistä jää vaille Windows 10:tä

Matti Robinson
20. heinäkuuta, 2015 15:34

Microsoftin Windows 10 -julkaisu on vain noin viikon päässä, mutta puhelimiin käyttöjärjestelmäpäivitystä joudutaan odottelemaan todennäköisesti kuukausi tai kaksi. Redmontista vakuutetaan, että odottaminen kuitenkin kannattaa, sillä valtaosa Lumia-laitteista pääsee näin ollen uuteen Windows 10 -aikaan.
Kenties kuva käyttöjärjestelmän laajasta levikistä olemassa oleviin laitteisiin on turhan ruusuinen. All About Windows Phonen Steve Litchfield analysoi, että jopa 85 prosenttia nykyisistä Windows-puhelinten käyttäjistä voi jäädä vaille Windows 10:tä – tai ainakin kunnollista käyttökokemusta.
Litchfieldin kokemusten mukaan tällä hetkellä Preview-ohjelman kautta jaossa oleva esiversio on edullisten Lumia-puhelinten omistajille hankala. Käyttöjärjestelmä on suunnattu laitteille, joista löytyy vähintään gigatavu RAM-muistia, joka rajaa heti osan Lumia-laitteista (esim. Lumia 530) ulos.
Toisekseen päivitys ja kaikki siihen liittyvä vaatii yli 4 gigatavua tilaa, joka jättää nimellisesti 8 gigatavun laitteet tiukoille. Näitä laitteita ovat useimmat Lumiat 4xx-, 5xx- ja 6xx-sarjoissa. Esimerkiksi Lumia 520:n osuus oli alkuvuodesta vielä yli 20 prosenttia.
Arvioiden mukaan laitteita osuus, joiden päivittäminen vaatii vähintäänkin rankkaa tyhjennystä, on vähintään 50 prosenttia – todennäköisesti paljon enemmän. Lisäksi monet vähemmän teknisesti lahjakkaat käyttäjät eivät varmasti näe päivitystä tarpeelliseksi edes kalliimmilla laitteilla, eritoten jos se tarkoittaa pelien poistamista, videoiden karsimista ja uudelleenasentamisia.

Lue myös nämä
Tägit
Microsoft mobiilikäyttöjärjestelmä käyttöjärjestelmät Windows 10 Microsoft Lumia
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.