Applelta jälleen kova tulos: IPhoneja ei pysäytä mikään

Manu Pitkänen
21. heinäkuuta, 2015 23:41

Apple julkaisi tänään huhti-kesäkuun osavuosituloksensa. Yhtiön liikevaihto oli 49,6 miljardia dollaria ja liikevoitto 14 miljardia dollaria.
Apple myi kevään ja alkukesän aikana yhteensä 47,5 miljoonaa iPhonea sekä 10,9 miljoonaa iPadiä. Kaava on aiemmilta vuosineljänneksiltä tuttu eli uusimpien iPhonien myyntiä ei tunnu pidättelevän enää yhtään mikään, kun taas iPadien nousukausi on selvästi taittunut paikallaan junnaamiseen.
IPadin kasvukipuja on selitetty erityisesti sillä, että tablettien päivityssykli on käytännössä lähempänä tietokoneita kuin puhelimia, minkä vuoksi laitteiden jatkuva päivitys ei ruoki kasvua.
Kiina oli tälläkin vuosineljänneksellä Applelle erityisen vahva. Liikevaihtoa kertyi yli 13 miljardia dollaria, mikä on tuplasti viime vuoden vastaavaan ajanjaksoon nähden. Kiina oli Applen toisiksi vahvin markkina heti Pohjois-Amerikan jälkeen.
Kategorian "muut laitteet" liikevaihto oli keväällä 2,6 miljardia dollaria. Ryhmään kuuluu Beats-kuulokkeiden, iPodien ja Apple TV -laitteiden lisäksi myös uusi Apple Watch -älykello. Apple ei ole kommentoinut uuden älykellon myyntilukuja, mutta viime vuonna vastaavana ajanjaksona saman kategorian liikevaihto oli 1,8 miljardia dollaria. Tästä voidaan yrittää haarukoida, älykellojen tuottaneen Applelle huhti-kesäkuun aikana noin 800 miljoonaa dollaria liikevaihtoa (kun oletetaan, ettei kategorian muiden laitteiden myynnissä ole tapahtunut erityisiä romahduksia tai harppauksia).

Lue myös nämä
Tägit
Apple Apple iPhone
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.