Tällaisia ne ovat: Microsoftin uusien Lumioiden ominaisuudet vuotivat

Manu Pitkänen
24. heinäkuuta, 2015 9:58

Vaikkei Suomessa kesä vielä olekaan ehtinyt kunnolla edes alkaa, lähestyy syksy siitä huolimatta jo vääjäämättömästi. Se tarkoittaa sitä, että Windows 10:n mobiiliversiokin alkaa olla paraatikunnossa eli uusia Lumia-laitteiden julkistustakin voi alkaa jo odottaa.
Windows Centralin Daniel Rubino on päässyt ennakkoon käsiksi Microsoftin tulevien laitteiden teknisiin tietoihin ja julkaissut ne meidän kaikkien iloksi. Kesällä ilmoitetun strategiamuutoksen johdosta Microsoft on hylännyt muutamia laitekehityshankkeita, mutta lippulaivapuhelimien kehitys jatkuu täydellä teholla. Alla on Rubinon tiedot Talkman- ja Cityman-puhelimien ominaisuuksista:
Talkman (Lumia 950)


Cityman (Lumia 950 XL)


Listan ehkä ainoa yllätys on Microsoftin päätös käyttää biometriseen tunnistautumiseen iirisskanneria sormenjälkilukijan sijaan. Markkinoilta ei löydy juurikaan vastaavaa tekniikkaa hyödyntäviä laitteita. Olisi myös mielenkiintoista tietää, että minkä takia Microsoft päätyi iirisskanneriin, kun vaihtoehtona oli laajemmin jo omaksuttu sormenjälkilukija. Rubinon mukaan iirisskanneri ei välttämättä toimi puhelimissa heti, vaan se aktivoidaan myöhemmin julkaistavalla ohjelmistopäivityksellä.
Ulkoisesti uudet lippulaivapuhelimet eivät poikkea kovinkaan paljoa aikaisemmista Lumioista, joten puhelimien muotokieli pysyy tutuissa kuoseissa (alla on Windows Centralin luoma jäljennös). Kameramoduulin ulkonäkö on omaksuttu Lumia 830:stä ja sen viereen on sijoitettu kaiutinritilä. Puhelimet ovat 7–8 millimetriä paksuja.

Lue myös nämä
Tägit
Microsoft Windows 10 Microsoft Lumia Microsoft Lumia 940 Microsoft Lumia 940 XL Microsoft Lumia 950
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.