Uusimmat Lumiat jäävät kauppoihin - julkaistu liian myöhään?

Valtteri Ahonen
24. heinäkuuta, 2015 11:17

Microsoftin uudet Lumia-puhelimet eivät ole globaalisti käyneet kaupaksi kovin hyvin. Sopiikin kysyä, julkaistiinko esimerkiksi Lumia 640 ja 640 XL -mallit liian lähellä Windows 10:n julkaisua.
AdDuplexin lukujen mukaan uudet edullisehkot Lumiat eivät näy Windows-puhelinten maailmanlaajuisella TOP-10-listalla lainkaan. Yksittäisillä markkinoilla kuten Yhdysvalloissa ja Intiassa mallit ovat kelvanneet kuluttajille suhteellisen hyvin, mutta kokonaisuutta katsoen ne eivät ole lyöneet läpi. Nämä huomiot ovat tietysti suhteessa Windows Phonen markkinaosuuteen, joka on sekin jäänyt melko vaatimattomaksi.
Suhteellisen uudet puhelimet ovat pärjänneet hyvin, esimerkiksi Lumia 635 on Iso-Britannian suosituin Lumia. Uusien puhelinten jäänti pois monen maan listalta on saanut eräät epäilemään, mahtaako Windows 10:n julkaisu olla liian lähellä. Uuden järjestelmän saa Microsoftin mukaan kyllä päivitettyä myös nykyisille malleille, mutta moni varmaan kuitenkin haluaa odottaa varsinaisesti Windows 10:lle suunniteltuja laitteita markkinoille, sikäli kun on Windows-puhelinta tällä hetkellä harkitsemassa. Aiheesta kirjoitti WMPoweruser.

Lue myös nämä
Tägit
Yhdysvallat Microsoft Iso-Britannia Windows Phone Nokia Lumia Microsoft Lumia 640 Microsoft Lumia 640 XL
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.