Cyanogen: "Olemme jo suurempi kuin Windows Phone"

Manu Pitkänen
10. elokuuta, 2015 8:53

Googlen palveluihin sidotulle Androidille vaihtoehtoista alustaa kehittävän Cyanogenin mukaan sillä on yli 50 miljoonaa käyttäjää, joka tekisi siitä suuremman älypuhelinalustan kuin Windows Mobile ja Blackberry yhteensä.
Windows Mobilella tarkoitetaan ilmeisesti tässä yhteydessä Windows Phone -pohjaisia puhelimia eikä sen edeltäjää (jota suurempi Cyanogen kyllä varmasti on). Cyanogenin väittämää on kuitenkin melko vaikea tarkistaa, sillä Microsoft ei ylläpidä julkista tilastoa käytössä olevien Windows Phone -puhelimien määristä. Microsoftin osavuosikatsauksista kuitenkin ilmenee, että pelkästään viimeisen viiden neljänneksen aikana yhtiö on toimittanut yli 40 miljoonaa laitetta.
Cyanogen 50 miljoonaa käyttäjän rajapyykki on kuitenkin kunnioitettava rajapyykki, jonka saavuttaminen ei ole helppoa edes isolla rahalla – kuten Microsoftin tapauksessa on nähty. Cyanogen on ollut tähän saakka enemmän tai vähemmän profiloitunut "nörttien" vaihtoehtoiseksi järjestelmäksi, mutta yhtiö on lähtenyt viime aikoina määrätietoisesti kaupallistamaan omaa ohjelmistoaan. Tästä osoituksena keväällä umpeutunut Series C -rahoituskierros, jolla Cyanogen keräsi itselleen 80 miljoonan dollarin rahoituksen.

"More users than Windows Mobile and Blackberry combined" - Adnan B. at Seattle Code Rush Come join us, 220 2nd Ave S in Seattle #Android #CyanogenMod #Cyanogen

Kuva, jonka Cyanogen (@cyanogen_official) julkaisi


Lue myös nämä
Tägit
Windows Microsoft Windows Phone CyanogenMod Cyanogen Mod Microsoft Lumia Cyanogen Cyanogen OS
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.