Microsoft ujuttautuu Androidille, Google Now'n voi nyt korvata Cortanalla

Matti Robinson
10. elokuuta, 2015 18:25

Googlen asema verkkopalveluissa on kiistämätön. Yhtiö kuitenkin tietää tämän itsekin ja on pimittänyt sovelluksiaan kilpailijoilta. Microsoftilla ei kuitenkaan ole samaan varaa ja niinpä se tuokin uusia sovelluksiaan Androidille.
Microsoft on jo aiemmit tuonut ääniassistentti Cortanan Androidille omana sovelluksenaan, jotta käyttäjät pääsevät kokemaan Microsoftin näkemystä virtuaalisesta avustajasta. Nyt kerrotaan, että redmontilaisjätti on mahdollistanut Cortanan tuomisen myös Google Now'n tilalle, jotta käyttäjät pääsevät aidosti käyttämään avustajaa.
Uusimmassa beetaversiossa (v1.0.0.204) Cortanan saa siis asennettua kotinäppäimen pitkän painalluksen taakse, kuten Google Now. Beetaversio on valitettavasti saatavilla vain Microsoft Insiders -jäsenille, mutta tullee myöhemmin myös Google Playhin.
On vaikea sanoa kumpi ääniavustajista on parempi, sillä molemmilla on omat heikkoutensa ja vahvuutensa, mutta Cortanan kokeileminen on ehdottomasti suositeltavaa. Huomattavaa kuitenkin on, että Cortanan Hey Cortana -ominaisuus puuttuu Android-sovelluksesta, joten Cortanaa ei saa avattua äänikomennolla.

Lue myös nämä
Tägit
Android Google Now Cortana
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.