Tällainen on iPhone 6S:n myyntivaltti

Manu Pitkänen
11. elokuuta, 2015 11:21

Näillä näkymin syyskuun 9. päivänä esiteltävän uuden iPhone 6S:n varsinainen myyntivaltti ei ole näytön koko tai uusi muotoilu, vaan uusi painalluksen voimakkuutta aistiva kosketusnäyttö.
Force Touchina tunnettua tekniikkaa hyödynnetään jo nyt Apple Watchissa ja uusimmassa MacBook-tietokoneessa. Älykellon kohdalla Force Touch mahdollistaa sellaisten painikkeiden esittämisen, joita ei saada mitenkään kätevästi sijoitettua normaaliin tapaan näytölle. MacBookin tapauksessa Force Touch toimii vuorostaan tietynlaisena pikakomentona, jonka toiminnallisuus vaihtelee sovelluksittain.
iPhonen kohdalla Force Touchia aiotaan 9to5macin tietojen mukaan hyödyntää molemmilla tavoilla: sen avulla näytölle tuodaan esiin piilotettuja painikkeita sekä suoraviivaistetaan tiettyjen askareiden tekemistä. Esimerkiksi karttasovelluksessa käyttäjä voi ensin valita kartasta mielenkiintoisen paikan ja painaa sen jälkeen voimakkaammin, jolloin puhelin aloittaa välittömästi turn-by-turn-navigoinnin.
Force Touchia hyödynnetään myös kotinäytöllä sovellusikoneissa: voimakkaalla painalluksella voi sovelluksesta avata suoraan esiin tietyn välilehden, esimerkiksi Puhelin-sovelluksen sisältä Vastaaja-välilehden. Safarissa linkkien voimakkaalla näpäytyksellä saa esiin linkin takaa löytyvän verkkosivun esikatselun.
9to5macin mukaan Applen suunnitelmana on avata Force Touch sovelluskehittäjien käyttöön, jotta toimintoa hyödyntää paljon laajemmin kuin oletussovellusten kanssa. Esimerkiksi peleissä Force Touchista saattaisi olla paljonkin iloa.
Force Touch on tulossa ilmeisesti myös 12,9 tuuman "iPad Prohon", jossa näyttö osaa aistia tabletille suunnitellun stylus-kynän painallusvoimakkuutta.

Lue myös nämä
Tägit
Apple iOS iPad Pro iOS 8 stylus Apple iPhone iOS 9 Force Touch
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.