Tässä se on: Samsung esitteli Galaxy S6 edge+:n

Manu Pitkänen
13. elokuuta, 2015 18:07

Samsung esitteli tänään New Yorkissa järjestetyssä lehdistötilaisuudessa Galaxy S6 edge+ -älypuhelimen. Kyseessä on aiemmin keväällä myyntiin tulleen Galaxy S6 edgen kookkaampi versio: uutukaisesta löytyy 5,7 tuuman näyttö.
Muotoilullisesti Galaxy S6 edge+ jatkaa samaa linjaa, jonka sen pikkuveli aloitti. Siispä kuoret on valmistettu kestävästä lasista ja niitä ympäröi metallinen kehys. Koska kyseessä on edge-liikanimen saanut puhelinmalli, on näyttöäkin kaarevoitettu molemmilta reunoilta, jotka sisältävät S6 edgestä tuttujen toimintojen lisäksi Apps edge -ominaisuuden, jota kautta pääsee nopeasti käsiksi lempisovelluksiin näytön reunaa hipaisemalla.
Fyysistä kokoa ja näytön kaarevuutta lukuun ottamatta S6 edge+:n teknisestä ominaisuudet ovat samoja kuin tänään esitellyssä Note 5:ssäkin (josta löytyy vielä lisäksi stylus-kynä). Galaxy S6 edge+:ssa on kooltaan 5,7-tuumainen ja tarkkuudeltaan Quad HD -tasoinen Super AMOLED -näyttö. Järjestelmäpiirinä käytetään kahdeksanytimistä piiriä, jonka tarkempaa nimeä ei paljasteta teknisissä ominaisuuksissa, mutta 14 nanometrin valmistustekniikka paljastaa sen kuitenkin Samsungin Exynos-piiriksi. Keskusmuistia puhelimessa on neljä gigatavua.
Puhelimen pääkamerassa on 16 megapikselin kenno ja f/1,9-tasoinen optiikka. Kamerasta löytyy lisäksi tietysti optinen kuvanvakain. Edessä on vuorostaan viiden megapikselin kenno, jonka edessä on niin ikään f/1,9-tason optiikka. Puhelin tukee myös langatonta latausta. Muistikorttipaikkaa ja irrotettavaa akkua puhelimessa ei ole.
Galaxy S6 edge+ saapuu Suomessa kauppoihin 4. syyskuuta. 32 GB:n version suositushinta on 899 €, 64 GB:n version suositushinta 999 €.

Lue myös nämä
Tägit
Samsung
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.