Microsoft romahti Applen edessä

Manu Pitkänen
20. elokuuta, 2015 13:51

Apple oli menneenä keväänä ja alkukesänä maailman toisiksi suurin matkapuhelinmerkki, ilmenee Strategy Analyticsin keräämistä tiedoista. Aikaisemmin tätä titteliä piti hallussaan Microsoft, joka tipahti kuitenkin peruspuhelinmyynnin romahtamisen seurauksena nelossijalle.
Microsoft toimitti vielä viime vuonna (toisella kvartaalilla), jolloin se oli vasta perinyt matkapuhelinliiketoiminnan Nokialta, yli 50 miljoonaa puhelinta. Nyt myyntitahti on hidastunut vain 27,8 miljoonaan kappaleeseen. Kappalemääräinen myynti voi pienentyä tulevaisuudessa lisää, kun peruspuhelimista siirrytään halpoihin älypuhelimiin ja Microsoft karsii Lumia-mallistoaan.
Applen iPhone 6 -puhelimet ovat vuorostaan uponneet kuluttajiin kuin kuuma veitsi voihin. Applen kappalemääräinen myynti petraantuikin 47,5 miljoonaan kappaleeseen (vuosi sitten 35,2 miljoonaa kappaletta). Applen ja Microsoftin väliin tunkeutui kiinalainen Huawei 30,6 miljoonalla toimitetulla puhelimella.
Ykköspaikkaa pitää hallussa tietysti Samsung, mutta senkin markkinaosuus on pienentynyt muutaman prosenttiyksikön viimeisen vuoden aikana. Samsung toimitti toisella vuosineljänneksellä 89 miljoonaa puhelinta, eli ero on varsin suuri Appleen verrattuna.
Yhteensä puhelimia toimitettiin huhti-kesäkuussa 434,6 miljoonaa kappaletta.

Lue myös nämä
Tägit
Apple Microsoft Windows Phone Apple iPhone Microsoft Lumia
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.