Gartner: Älypuhelinten myynnin kasvu hidastuu

Matti Robinson
20. elokuuta, 2015 19:32

Gartner on julkaissut uusimmat raportin, jossa kerrotaan vuoden toisen neljänneksen luvuista. Tutkimusyhtiön mukaan älypuhelinten myynnin kasvu hidastui tahtia, jollainen viimeksi nähtiin vuonna 2013.
Edelleenkin älypuhelimia myydään hurvaa vauhtia ja vauhdin hidastuminen kertonee vain markkinoiden saturoitumisesta. Kasvua viime vuoden samaan ajan jaksoon oli vielä yli 13 prosenttia ja kaikkiaan älypuhelimia myytiin maailmassa 330 miljoonaa kappaletta.
Androidin kohdalla kasvu oli erityisen hidasta ottaen huomioon kasvupotentiaalin. Vain 11 prosentin myynnin kasvu viime vuoteen verrattuna kertookin Applen onnistumisesta (ja Androidin epäonnistumisesta) erityisesti Kiinassa, josta yhtiöt ovat hakeneet suurinta kasvua. Nyt kasvua haetaankin Kiinan sijaan mm. Intiasta, Kaakkois-Aasiasta ja Afrikasta.
Puhelinvalmistajista voittajia olivat kiinalaisvalmistajat Xiaomi ja Huawei sekä tietysti Apple, joka myi peräti 12 miljoonaa iPhonea enemmän kuin viime vuonna. Heikoiten kärkipäässä suoriutuivat Samsung ja Motorolan omistava Lenovo, joka on miettinyt mobiilibisneksensä suuntaa uusiksi.
Kaiken kaikkiaan matkapuhelimia myytiin 446 miljoonaa kappaletta, ja Samsung on edelleen ykkönen vajaalla 20 prosentilla koko potista.

Lue myös nämä
Tägit
älypuhelin matkapuhelinmyynti puhelinmyynti myyntiluvut Gartner
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.