Tulevan iPhonen alkaen-mallissa edelleen tilaongelma?

Matti Robinson
1. syyskuuta, 2015 23:41

Applen iPhone-hinnoittelu on usein harmittanut kuluttajia, sillä tallennuskapasiteetista joutuu maksamaan kohtuuttomasti. Apple on pystynyt pyytämään isommalla tallennuskapasiteetilla varustetuista malleista isoa hintaa, sillä mallit eivät sisällä lainkaan muistikorttipaikkaa.
Useat ovat varmasti odottaneet, että tänä vuonna iPhonen alkaen-malli päivittyisi vihdoin 32 gigatavun tallennustilaan, mutta valitettavasti uusimpien huhujen perusteella näin ei ole tapahtumassa.
Applen iPhone-mallit ovat sisältäneet vähimmillään 16 gigatavua tallennustilaa iPhone 5:stä saakka, mutta muutosta ei välttämättä tapahdu vielä iPhone 6s:n kohdalla. Todennäköisesti laitteeseen ei myöskään tule muistikorttipaikkaa.
Nykyisin esimerkiksi 64 gigatavun muistikortti maksaa vain muutaman kympin, kun Apple taas pyytää 64 gigatavun iPhonesta tyypillisesti 100 euroa enemmän kuin 16 gigatavun alkaen-mallista. Applelle 16 gigan mallin tallennustilan tuplaaminen ei maksaisi todennäköisesti nykyhinnalla montaa euroa. Tutkimusyhtiö IHS:n mukaan 2012 iPhone 5:ssä se maksoi Applelle 10 dollaria (alle 9 euroa).
Apple todennäköisesti pelkää, että 32 gigatavua ja nykyisin usein käytettävä pilvitallennus riittäisi liian usealle ja laitteiden marginaalit tippuisivat. Samsungia on arvosteltu Galaxy S6:n muistikorttipaikan puutteesta, vaikka laite sisältää vähintään 32 gigatavua tallennustilaa.

Lue myös nämä
Tägit
Nopeat
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.