Sonyn Android-lippulaivat julki – Xperia Z5 Premiumissa älyttömän tarkka 4K-näyttö

Manu Pitkänen
2. syyskuuta, 2015 20:47

Sony on esitellyt tänään odotetusti uusimmat Xperia-laivueensa lippulaivaälypuhelimet. Android-lippulaivoilla ei ole mennyt erityisen lujaa viime aikoina, mikä antaa japanilaisyhtiölle hyvän iskupaikan.
Uuteen Xperia Z5 -sukupolveen kuuluu yhteensä kolme puhelinta: Itse Xperia Z5, kompaktimman kokoinen Xperia Z5 Compact sekä älypuhelimien rajoja 4K-näytöllä koetteleva Xperia Z5 Premium. Kaikista puhelimista löytyy Snapdragon 810 -järjestelmäpiiri, 32 gigatavua tallennusmuistia, tuki muistikortille (max 200 GB), virtapainikkeeseen integroitu sormenjälkilukija, 23 megapikselin kamera ja viiden megapikselin etukamera. Puhelimet ovat veden- ja pölynkestäviä (IP65/68) sekä tukevat Hi-Res-audiota.
Xperia Z5 Premiumissa on kolmikon suurin ja samalla tarkin näyttö: pikseleitä 5,5 tuumaan paneeliin on saatu mahdutettua 4K-resoluutioon verran. Puhelimella voidaan muiden mallien tapaan kuvata 4K-videota. 5,2-tuumaisen Xperia Z5:n näytön tarkkuus on Full HD -tasoa ja Xperia Z5 Compactin 4,6 tuuman näytön tarkkuus on HD-tasoa.
Sony kehuu puhelimissa käytettävän hybridi-automaattitarkennuksen (yhdistää kontrasti- ja vaihe-ero-pohjaisen tarkentamisen) olevan markkinoiden nopein. Viiveajoissa päästään parhaimmillaan 0,03 sekuntiin. Optista kuvanvakainta kameraan ei ole kuitenkaan saatu, vaan kuvaajien on tyytyminen videoissa digitaaliseen SteadyShot-vakautukseen.
Xperia Z5 ja Xperia Z5 Compact tulevat maailmanlaajuisesti saataville lokakuussa. Premium-versio tulee myyntiin marraskuussa.




Lue myös nämä
Tägit
Sony 4K Android Sony Xperia Z5 Sony Xperia Z5 Compact Sony Xperia Z5 Premium
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.