Onko tässä Nokian tuleva Android-puhelin?

Manu Pitkänen
8. syyskuuta, 2015 18:00

Nokia ei ole turhaan yrittänut peitellä sitä tosiaa, että yhtiö haluaa palata jossain määrin takaisin älypuhelinmarkkinoille. Puhelinvalmistajaksi yhtiö ei enää aio ryhtyä, mutta suunnittelijaksi ja brändilisensoijaksi löytyy kuitenkin haluja.
Ei tarvitse olla kovin ihmeellinen ennustaja arvatakseen, että Nokian kehityslaboratorioissa liikkuu parhaillaan yksi tai useampi puhelinprototyyppi, joista voi lopulta kehittyä ihan oikea kaupallinen tuote. Kuvia yhdestä Nokian prototyypistä (tai sellaiseksi väitetystä) on alkanut liikkua Internetissä viime aikoina.
Ensin nettiin päätyi mallinnuskuvia, minkä jälkeen julkaistiin pari kuvaa toimivasta laitteesta. Kuvien perusteella C1:ksi nimetyssä Android-puhelimessa ei ole mitään omaleimaisia design-yksityiskohtia, vaan se näyttää varsin geneeriseltä. Muotoja on pyöristetty iPhone 6:n tyyliin.
Puhelimen teknisiin ominaisuuksiin kerrotaan kuuluvan Intel Atom -suoritin, kaksi gigatavua käyttömuistia ja viiden tuuman Full HD -näyttö.
Onko kuvissa sitten ihan oikea prototyyppi vai jonkun innokkaan puhelinharrastajan mock up? Sitä voi jokainen itse pohtia. Nokia voi palata älypuhelinmarkkinoille Microsoftin kanssa tehtyjen sopimusten takia vasta ensi vuonna.
Päivitetty. Kuvat näyttäisivät olevan fanin luomia mallinnuksia.



Lue myös nämä
Tägit
Nokia Android Nokia C1
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.