Samsungilta tulossa jättimäiset irtisanomiset – Apple ja kiinalaismerkit jyrää

Manu Pitkänen
8. syyskuuta, 2015 14:59

Samsung kertoi jo vuosi sitten hakevansa säästöjä puhelinbisneksen kurimukseen muun muassa yhdenmukaistamalla puhelinmallien komponenttihankintoja. Säästöt ovat olleet kuitenkin laiha lohtu, kun kevään Galaxy S6 -lanseeraus näyttää olleen odotettuakin heikompi. Niipä Samsungin on tartuttava järeämpiin toimenpiteisiin.
Korea Economic Dailyn sisäpiirilähteiden mukaan Samsung harkitsisi parhaillaan irtisanomisia, jotka kohdistuisivat pääkonttorin toimintoihin. Leikkaukset vastaavat 10 prosenttia pääkonttorin pääluvusta eli jopa 10 000 työntekijää voi saada lähtöpassit. Irtisanomiset kohdistuvat HR-, viestintä- ja taloustoimintoihin, joten varsinainen operatiivinen osa säästyisi ikäviltä uutisilta.
Ensi vuodelle on tiedossa myös säästöohjelmia.
Samungin ongelmat alkoivat oikeastaan kiinalaisten Android-valmistajien saatua jalansijaa markkinoilta. Kiinalaiset tuottavat vastaavia puhelimia kuin Samsung, mutta selvästi edullisemmin. Samsung ei taas ole pystynyt asemoitumaan premium-brändiksi kuten Apple, joka pystyy helposti pyytämään puhelimistaan korkeampaa hintaa.

Lue myös nämä
Tägit
Samsung Android Samsung Galaxy S6 Samsung Galaxy Note 5 Samsung Galaxy S6 Edge Samsung Galaxy S6 edge+
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.