Sony varoittaa: Xperia-puhelimesi ei olekaan välttämättä vedenkestävä

Matti Robinson
12. syyskuuta, 2015 9:43

Sonyn viime vuosien älypuhelinmalliston tärkeimpiä ominaisuuksia on on ollut IP-luokitus. Pölyn- ja vedenkestävyydestä kertova luokitus on ollut usein myös kilpailijoista erottava tekijä, joka on voinut kallistaa vaakakupin japanilaisyhtiön tuotteiden suuntaan. Nyt yhtiö kuitenkin kertoo, että uutuustuotteen luokituksessa on tapahtunut virhe.
Sonyn Xperia-malliston puhelimista löytyy usein IP68-luokitus, joka tarkoittaa pölynkestävyyttä (6) ja vedenkestävyyttä metrin syvyyteen 30 minuutin ajan (8). Ilmeisesti yhtiölle on tullut liikaa ongelmia laitteiden takuukorjauksista, koska Sony on muuttanut takuuta vedenkestävyyden suhteen, kertoo Xperia Blog.
Sony on muuttanut kantaansa ja kertoo nyt selkeästi, että puhelinta ei tule käyttää veteen upotettuna esimerkiksi valokuvien tai videon kuvaamiseen. Sateessa tai suihkussa laitetta voi käyttää, mutta takuu ei kata puhelimen upottamista veteen. Jos puhelin vahingossa altistuu suolavedelle, niin huuhtele laite hanavedellä.
IP-luokitusta testattaessa laitteet lasketaan 1,5 metrin syvyyteen 30 minuutiksi, joten laitteet sen todennäköisesti kestävät, mutta Sony ei ota enää riskiä. Sony huomauttaa, että luokitus saavutetaan valmiustilassa ja laboratorio-olosuhteissa.
"Valokuvien ja videoiden kuvaaminen kosteassa ympäristössä. Muista, että laitetta ei saa käyttää veden alla. Jos laite kastuu suolavedestä, huuhtele laite kraanavedellä. Laitteen IP-luokitus on mitattu laboratorio-olosuhteissa valmiustilassa, joten laitetta ei pidä käyttää vedessä esimerkiksi kuvien ottamiseen. Älä käytä laitetta valokuvien ottamiseen veden alla, kuten sukeltaessasi tai snorklatessasi. -Sonyn suomenkielinen Xperia Care -sivu

Lue myös nämä
Tägit
Sony Sony Xperia vedenkestävyys
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.