Älypuhelimen akku räjähti – Aiheutti vaaratilanteen keskellä yötä

Manu Pitkänen
17. syyskuuta, 2015 18:58

Tänä kesänä maailmalla ei uutisoitu ainakaan kovin laajasti älypuhelimen poksahtelevista akuista, kuten useamana aikaisempana vuonna. Kotimainen tapaus kuitenkin saatiin kuitenkin alkavalle syksylle.
Antti Tomminen jakoi Facebookissa muutama päivä sitten oman kokemuksensa älypuhelimen rikkoutuneesta akusta ja sen aiheuttamasta tulipalovaarasta. Kertomuksen mukaan puhelin oli asetettu yöksi latautumaan sängyn vieressä olevalle yöpöydälle. Kesken unien akku kuitenkin tuntemattomasta syystä räjähti ja kuumia osia lenteli sängylle.
Henkilövahingoilta säästyttiin, mutta vuodevaatteet ja sänky kärsivät.
Tomminen kertoi Facebok-päivityksensä kommenteissa, että "laturi ei ollut alkuperäinen, tai ainakaan se latausjohto. Siihen tuli mielestäni jotain kosketushäikkää jo aiemmin ja se vaihdettiin". Tarvikelatureiden ja -akkujen kanssa tulee olla tarkkana. Maailmalta löytyy useampia tapauksia, joissa ei säästytty pelkällä säikähdyksellä. Esimerkiksi sveitsiläistyttö poltti pari vuotta sitten reitensä pahasti akun räjähdettyä hänen taskussaan. Myöhemmin selvisi, että puhelimessa oli tarvikeakku.
Vaikka useimmat meistä ottaakin puhelimen käteensä heti heräämisen jälkeen ja käyttää sitä vielä sängyssä nukkumaan mennessä, niin puhelinta ei kannata säilyttää sängyllä tai patjojen välissä. Tässä tapauksessa näin ei oltukaan toimittu, mutta monilla tällainen paha tapa kuitenkin on.

En aina herää räjähdykseen makuuhuoneessa kolmelta yöllä, mutta kun herään niin kyllä siinä on kiva olla pieni...

Posted by Antti Tomminen on 14. syyskuuta 2015

Lue myös nämä
Tägit
älypuhelin Samsung Samsung Galaxy -sarja älypuhelinlaturi
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.