Näin päivität laitteesi iOS 9:ään

Manu Pitkänen
17. syyskuuta, 2015 14:22

Taas on se aika vuodesta, jolloin iPhonen ja iPadin omistajat pääsevät päivittelemään laitteitaan ja testailemaan uuden softan hienouksia. Vaikka iOS-laitteen päivittäminen on aika suoraviivaista eikä se vaadi paljoakaan käyttäjältä toimenpiteitä, voi joillakin mennä sormisuuhun heti alkutekijöissä.
Kenties suurin kompastuskivi iPhonen tai iPadin päivittämisessä tulee jo heti päivityksen latausvaiheessa. Apple ei ole suonut mahdollisuutta ladata ohjelmistopäivityksiä matkapuhelinverkon kautta (3G- tai 4G-yhteydellä) vaan päivitykset pitäisi ladata WLANin yli.
Suomessa matkapuhelinliittymien ehdot ovat datasiirron osalta hyvin kuluttajaystävällisiä, minkä vuoksi täällä kaikki datasiirto on totuttu tekemään matkapuhelinverkon kautta. Isossa maailmassa näin ei kuitenkaan ole, vaan siellä datasiirrossa suositaan WLAN-yhteyksiä (3G- ja 4G-liittymien datakattojen vuoksi).
Jos käytössäsi ei ole Wi-Fi-verkkoa, on silloin vaihtoehtonasi päivittää laitteesi tietokoneelle asennetun iTunes-ohjelmiston kautta. Miten iPhone sitten päivitetään iTunesin avulla? Hyvät ja lyhyet ohjeet löytyvät Applen verkkosivuilta.
Jos taas käytössä on Wi-Fi-verkko, niin kirjaudu siihen ja suuntaa sen jälkeen Asetukset > Yleiset > Ohjelmiston päivitys. Ennen kuin painat "Lataa ja asenna", varmista että laitteessasi on tarpeeksi virtaa. Voit myös joutua vapauttamaan lisää tilaa muistista.

Lue myös nämä
Tägit
Nopeat
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.