iPhone 6S:n tehopiiristä paljastui uutta tietoa

Manu Pitkänen
18. syyskuuta, 2015 13:58

Kiinan televalvontaviranomainen TENAA on julkaissut tietoja Applen uudesta iPhone 6S -puhelimesta. Kovinkaan paljoa uutta tiedot eivät paljasta, mutta suorittimen maksimikellotaajuus näyttää kuitenkin nousseen.
iPhone 6:ssa A8:n kellotaajuus oli Android-mittapuulla mitattuna vaatimattomat 1,4 gigahertsiä, mutta TENAAn mukaan iPhone 6S:ssä kellotaajuus olisi noussut jo 1,8 gigahertsiin. Applen mukaan uutuuspuhelimen prosessorin suorituskyky olisi jopa 70 prosenttia parempi kuin iPhone 6:ssa, tästä osa vaikuttaisi olevan kellotaajuuden korottamisen ansiota.
Muista lähteistä on vuorostaan opittu, että iPhone 6S:n käyttömuistin määrä on tuplattu kahteen gigatavuun. Applen puhelin alkaa pärjäämään Android-puhelimille jo "paperivertailuissakin".
Avoimeksi kysymykseksi jää vielä mitä grafiikkaohjainta A9:ssä käytetään. On selvää, että ohjain tulee Imagination Technologiesilta ja Applen mainitseman 90 prosentin suorituskykyparannuksen perusteella piiri olisi PowerVR 7XT -sarjaa. Parhaimpia vaihtoehtoja lienevät neliytiminen PowerVR GT7400 tai kuusiytiminen PowerVR GT7600.
Imaginationin julkaisemien tietojen mukaan PowerVR 7 -sarjalaiset ovat 60 prosenttia tehokkaampia kuin vastaavat 6-sarjan piirit (samalla kellotaajuudella). iPhone 6:ssa käytettiin GX6450 -piiriä. Apple on siten voinut käyttää GT7400:aa ja korottanut kellotaajuutta saavuttaakseen edellä mainitun 90 prosentin parannuksen.

Lue myös nämä
Tägit
Apple Imagination Technologies PowerVR Apple iPhone iOS 9 PowerVR Series 7XT Apple A9
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.