Googlen tulevan lippulaivapuhelimen tiedot paljastuivat – valtava akku

Valtteri Ahonen
27. syyskuuta, 2015 22:08

Nettiin on vuotanut harvinaisen kokonaisvaltainen dokumentti Googlen ja Huawein yhteistyössä kehittämästä uudesta Nexus 6P -puhelimesta.
Tiedot paljastuivat Imgur-kuvapalveluun ladatusta kokoelmasta dioja, jotka käyvät läpi oikeastaan kaikki puhelimen tärkeimmät tekniset tiedot ja myös ohjelmistollisia uudistuksia.


Nexus 6P:ssä tulee vuotaneiden tietojen mukaan olemaan 5,7" AMOLED -QHD-näyttö, Snapdragon 810 -suoritin, 3 GB keskusmuistia sekä melko massiivinen 3450 mAh:n akku. Akkukapasiteetti on kasvanut huomattavasti edellisestä, Motorolan valmistamasta Nexus-puhelimesta (3220 mAh). Akku on myös suurempi kuin esimerkiksi Samsung Galaxy Note 5:ssä (3000 mAh).


Vuodon mukaan Nexus 6P:n kamerassa tulee olemaan 12,3 megapikseliä. Kamerassa kerrotaan käytetyn HTC:n UltraPixel-tekniikkaa muistuttavaa konseptia, jonka avulla kameran pitäisi suoriutua kilpailijoita paremmin heikossa valaistuksessa.
Dioissa kerrotaan myös puhelimen sormenjälkisensorista sekä USB Type C -latausliitännästä, joka vanhemmista USB-liittimistä poiketen sallii johdon kiinnittämisen kummin päin tahansa. Ensi viikolla julkistettavan puhelimen odotetaan tulevan myyntiin 32, 64 ja 128 GB:n tallennustilallisina versiona.
Vaikka Googlen Android-lehdistötilaisuuteen, jossa puhelinta odotetaan julkaistavaksi, ei ole enää kuin muutama päivä, niin silti on vielä tässä vaiheessa huomautettava yllä esiteltyjen tietojen olevan epävirallisia. Vuotaneista kuvista ja muista huhuista kirjoitti Android Police.

Lue myös nämä
Tägit
Android Huawei Google Google Nexus 6P
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.