Tällainen on Googlen uusi Nexus 5X -puhelin

Manu Pitkänen
29. syyskuuta, 2015 19:26

iPhone 6s -julkistus oli ja meni, joten nyt on aika suunnata katseet mitä muuta uutta Piilaaksosta on tulossa joulumarkkinoille tänä vuonna. Googlen tarjonta esiteltiin tänään San Franciscossa pidetyssä lehdistötilaisuudessa.
Tarjontaan kuuluu kaksi uutta Nexus-puhelinta, joista pienemmän – Nexus 5X:n – valmistajaksi Google on valinnut jo useamman Nexus-laitteen kehittänyt LG. Puhelin näyttää juuri sellaiselta kuin lukuisissa vuodoissa on nähtykin. 5,2-tuumaisen Full HD -näytön ylä- ja alapuolelta löytyy eteenpäin suunnatut kaiutin ritilät, mutta Googlen mukaan puhelimessa on vain yksi kaiutin. Takpuolelta löytyy tutun kameran lisäksi sormenjälkilukija. Suorituskyvystä vastaan Snapdragon 808 ja kaksi gigatavua käyttömuistia (LPDDR3).
12,3 megapikselin kameran pikseleiden kokoa on kasvatettu 1,55 mikroniin, minkä kerrotaan mahdollistavan kirkkaammat valokuvat haasteellisissakin valaistusolosuhteissa. Google kehui lehdistötilaisuudessa hämäräkuvausominaisuuksien olevan jopa niin hyvät, ettei puhelimeen tarvinnut laittaa optista kuvanvakainta – videokuvauksessa isot pikselit eivät tosin paljoa auta. Kameralla voidaan kuvata hidastekuvaa 120 FPS:n kuvataajuudella. Automaattitarkennus on toteutettu LG:lle tuttuun tapaan "laseravusteisena".
Nexus 5X:stä löytyy lisäksi USB-C-portti, johon kaapelin voi kiinnittää kummin päin tahansa.
Puhelin tulee myyntiin 16 ja 32 gigatavun malleina. Niiden dollarihinnat ovat vastaavasti 379 ja 429 dollaria. Toimitukset alkavat lokakuussa.


Lue myös nämä
Tägit
LG Android Google Google Nexus 5X
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.