Uuden Android-version jakelu alkaa ensi viikolla

Manu Pitkänen
30. syyskuuta, 2015 9:05

Uusien Nexus 5X- ja Nexus 6P -puhelimien esittelyn yhteydessä Google kertoi myös aloittavansa Android 6.0 Marshmallow -käyttöjärjestelmän jakelun nykyisiin Nexus-laitteisiin ensi viikolla.
Käytännössä päivitys tulee Nexus 5:lle, 6:lle, 7:lle, 9:lle ja Player-mediasoittimelle. Marshmallow löytyy valmiina tulevista Nexus 5X- ja 6P -puhelimista.
Google esitteli Marshmallowia kesällä Google I/O -kehittäjätapahtumassa. Käyttöjärjestelmän keskeisimmät uudet ominaisuudet ovat Google Now on Tap, joka osaa hakea kontekstuaalista tietoa sovellusten sisältä. Jos esimerkiksi käyt pikaviestikeskustelua jostakin elokuvasta, osaa Google Now jatkossa tuoda tarjolle kyseiseen elokuvaan liittyvää kiinnostavaa tietoa.
Toinen isompi kehitysalue on ollut akkukeston parantaminen, johon Marshmallow tuo kaksi uutta ratkaisua. Ensimmäinen on Doze, joka laittaa käyttämättömän puhelimen automaattisesti lepotilaan ja rajoittaa langattomien yhteyksien käyttöä. Toinen on App Standby, jonka tehtävänä on rajoittaa harvoin käytettyjen sovellusten toimintaa.
Uutta on myös parannettu käyttöoikeusmäärittely. Marshmallowissa sovelluksille ei tarvitse antaa oikeutta kaikkeen mitä ne sattuvat pyytämään, vaan oikeuksia voi tietyiltä osin rajoittaa ja oikeuksia voi muutella toisenlaisiksi milloin vain.
OEM-laitevalmistajat (Samsung, Sony, LG, HTC jne.) eivät ole vielä kertoneet mitkä puhelimet saavat Marshmallow-päivityksen (ja koska ne saavat sen).

Lue myös nämä
Tägit
Android Google Nexus Google I/O Google Nexus 7 Google Nexus 9 Google Nexus 6 Google Nexus 5X Google Nexus 6P
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.