iPhone 6s:n avainominaisuus tulossa Android- ja Windows-puhelimien saataville

Manu Pitkänen
7. lokakuuta, 2015 14:22

Painalluksen voimakkuutta aistivista kosketusnäytöistä vaikuttaisi tulevan uusi myyntivaltti ensi vuonna – tai ainakin mahdollisuudet siihen on tulossa saataville. Synaptics on nimittäin esitellyt oman painalluksen voimakkuutta aistivan ClearForce-teknologian.
Synaticsin ClearForce toimii käytännössä samalla tavalla kuin Applen iPhone 6s:ssä käytettävä 3D Touch eli voimakkaampien painallusten avulla voidaan tuoda ulottuville pikavalintoja tai käyttöliittymää voidaan ohjata uusilla tavalla. Demovideolla Synaptics esittelee kuinka voimakkaammalla painalluksella voidaan rullata pitkiä sivuja tai valikkoja. Se miten teknologiaa hyödynnetään käytännössä kaupallisissa laitteissa, riippuu täysin laitevalmistajan insinöörien luovuudesta.
Applen lisäksi kiinalainen Huawei esitteli painalluksen voimakkuutta aistivan Mate S -älypuhelimen tänä syksynä. Synapticsin mukaan se odottaa ensimmäisten ClearForce-tekniikkaa hyödyntävien älypuhelimien tulevan markkinoille ensi vuoden alussa. Kenties sitä käytetään HTC:n tai Samsungin ensi vuoden lippulaivoissa – se selviää ensi keväänä.

Lue myös nämä
Tägit
Synaptics 3D Touch Force Touch Synaptics ClearForce
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.