Samsung taittoi alamäen – taas kasvu-uralla

Manu Pitkänen
7. lokakuuta, 2015 9:10

Samsungilla on tehty jotakin oikein, sillä yhtiön kolmannen kvartaalin tulosta koskevan ohjeistuksen mukaan sen liikevaihto oli 51 biljoonaa wonia (38,8 miljardia euroa) ja operatiivinen voitto 7,3 biljoonaa wonia (5,55 miljardia euroa). Ensimmäistä kertaa vuoteen Samsungin bisnes on kasvussa vuositasolla.
Ennakkoluvuista ei kuitenkaan nähdä vielä mistä kasvu on peräisin. Mobiililiiketoiminnan ollessa jyrkässä laskussa, Samsungin puolijohdeyksikkö on petrannut tuloskuntoaan reippaasti. Kasvua onkin voinut vauhdittaa kolmannella kvartaalilla Applelta saadut A9-tilaukset – vuosi sitten Apple tilasi markkinatietojen mukaan kaikki A8-piirit TSMC:ltä. Viimeisen vuoden aikana puolijohdeyksiköstä on tullut voittojen perusteella Samsungille merkittävämpi yksikkö kuin mobiiliyksiköstä.
Kolmannen kvartaalinen operatiivinen voitto on selvästi parempi kuin vuosi sitten vastaavana ajankohtana (4,1 biljoonaa wonia), mutta se myös kaukana Samsungin kultakauden voitoista. Vuonna 2013 heinä-syyskuussa Samsung tahkosi 10 biljoonan wonin liikevoittoa.

Lue myös nämä
Tägit
Samsung Samsung Galaxy S6 Samsung Galaxy Note 5 Samsung Galaxy S6 Edge Samsung Galaxy S6 edge+
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.