Ammattikuvaaja: iPhone 6s ottaa parempaa videota kuin järkkärini

Matti Robinson
9. lokakuuta, 2015 0:26

Jo vuosia sitten entinen Nokia-pomo Anssi Vanjoki uumoili, että järjestelmäkameroista tulee turhia älypuhelinkameroiden rinnalla. Toistaseksi järkkärit ovat pitäneet kuitenkin pintansa.
Vanjoen uhoamisessa kuitenkin piili totuus, olipa herra tosissaan tai ei. Tavallisten kuluttajien keskuudessa varmasti järjestelmäkamerat ovat vähentyneet, mutta miten on ammattikuvaajien laita? Yhden ammattikuvaajan näkemys on, että ainakin videon osalta uutuuspuhelimet voivat päihittää jopa ammattikameroita.
Ammattikuvaaja Lee Morris on julkaissut videon YouTubessa ja blogikirjoituksen Fstoppers-kuvaajasivustolla, jossa kertoo uuden iPhone 6s:n ottavan parempaa videokuvaa kuin kuvaajan oma ammattijärkkäri.
Morris vertasi uuden iPhonen kuvaamaa 4K-videota (skaalattuna Full HD -tarkkuuteen) Nikonin ammattijärkkäreiden (D810s ja D750s) tuottamaan Full HD -kuvaan ja joutui pettymään, että 3000-4000 dollarin järjestelmäkamera ei pystynyt läheskään samaan laatuun. Hän kuitenkin huomioi samalla – ennen kuin kuvaajat lynkkaavat hänet – ettei iPhoneen linssien vaihtaminen ole yhtä helppoa ja vaikeammat kuvausolosuhteet tuovat järkkärin edut esiin.
Loppukaneettina Morris kertookin, että kyseessä oli enemminkin vain herätyskellot hänelle itselleen, ja toivottavasti Nikonille, että 4K-videokuvaus on tuotava myös ammattivälineisiin. Useiden valmistajien kuluttajakameroissa ja huippuarvokkaissa superjärkkäreissä 4K-videokuvaus on jo olemassa, joten sen toteuttaminen ei todellakaan ole mahdotonta tai edes liian kallista.
Ehkä syy onkin enemmän Nikonissa, joka ei ole halunnut laittaa 4K-videokuvausta järkkäreihinsä. Morris kertoo, että juuri tästä syystä esimerkiksi Sony on kaapannut merkittävän markkinaosuuden.

Lue myös nämä
Tägit
Nikon järjestelmäkamera Apple iPhone
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.