Nextbitin pilvipuhelin tuli tilattavaksi

Manu Pitkänen
22. lokakuuta, 2015 13:38

Kickstarter-joukkorahoituskampanjan kautta alkunsa saanut Nextbitin Robin-pilvipuhelin on tullut ennakkotilattavaksi.
Puhelin keräsi Kickstarterin kautta yhteensä lähes 1,4 miljoonan dollarin rahoituksen, minkä lisäksi sitä on ennakkotilattu Backerkitin kautta jo lähes 100 000 dollarin edestä. Nextbitin Robin-puhelimen ydin on siinä, että se hyödyntää joustavasti pilvitilaa puhelimen sisäisen muistin jatkeena. Harvoin käytetyt sovellukset ja tiedostot siirretään automaattisesti pilveen, jolloin käyttäjän ei tarvitse itse pohtia miten puhelimen tallennusmuistia saisi tehokkaimmin hallittua.
Android-käyttöjärjestelmään pohjautuvassa Robinissa on yhteensä 32 gigatavua sisäistä muistia ja sen päälle tulee 100 gigatavua pilvitilaa. Muistikorttipaikkaa puhelimessa ei ole, joten Robinin tapauksessa pilvi toimii ikään kuin muistikortin korvaajana.
Muilta osin Robin koostuu 5,2 tuuman Full HD -näytöstä, Snapdragon 808 -järjestelmäpiiristä ja 13 megapikselin kamerasta. Puhelimelle on isketty 399 dollarin hintalappu (Kickstarter-tukijoille 299 dollaria) ja toimitukset alkavat näillä näkymin ensi vuoden helmikuussa.

Lue myös nämä
Tägit
pilvi pilviteknologia Kickstarter pilvitallennus pilvipalvelut Nextbit Nextbit Robin
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.