Windows 10:n avainominaisuuden tulevaisuus vaakalaudalla: Tukea Android-sovelluksille ei ehkä tulekaan

Manu Pitkänen
15. marraskuuta, 2015 17:54

Microsoft saattaa lopettaa kokonaan Project Astoriana tunnetun hankkeen, jonka päämääränä on ollut mahdollistaa Android-sovellusten suorittaminen Windows 10 -pohjaisissa laitteissa. Asiasta uutisoi Windows Central.
Windows Centralin mukaan Microsoft ei ole ollut syyskuun jälkeen aktiivinen Project Astorian keskustelupalstalla, minkä kautta Microsoft on kerännyt palautetta Project Astoriaa testanneilta sovelluskehittäjiltä. Microsoft ei ole vastannut edes kysymyksiin, joissa on ihmetelty ohjelmistojätin radiohiljaisuutta. Vahvempi merkki hankkeen keskeyttämisestä löytyy Windows 10 Mobilen uusimmista koontiversioista, joista on poistettu Android-sovellusten ajamiseen tarkoitettu emulointijärjestelmä.
Microsoftin edustaja kommentoi asiaa Windows Centralille. Yhtiön mukaan Project Astoria ei ole vielä valmis, mutta kommentista ei selviä kunnolla, että onko hanketta tarkoituskaan enää saada valmiiksi. Microsoftin mukaan muut tarjotut porttausvalinnat (iOS, Web ja Win32) ovat hyviä vaihtoehtoja Windows 10 -sovellusten nopeaan luomiseen. Microsoftin toivoo eri alustoille tarjottujen porttaustyökalujen ratkaisevan Windows 10:n "app gap" -ongelman eli sovellusten puutteen.

Lue myös nämä
Tägit
Windows Android Microsoft Windows 10 Microsoft Lumia
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.