Samsung aikoo tuoda sormenjälkilukijan halpoihin älypuhelimiin

Manu Pitkänen
18. marraskuuta, 2015 14:20

Sormenjälkilukijaa käyttävät älypuhelimet ovat tulossa yhä useamman kuluttajan ulottuville, kun Samsung aikoo lisätä sellaisen tuleviin keskihintaisiin ja alemman hintaluokan puhelimiin. Samsungin suunnitelmista kertoi Korea Herald. Samsung Pay -mobiilimaksujärjestelmä aiotaan myös sisällyttää näihin puhelimiin.
Tähän saakka Samsung on tarjonnut sormenjälkilukijoita vain Galaxy S- ja Galaxy Note -mallistojen puhelimissa sekä joissain Galaxy A -malliston puhelimissa. Alussa Samsung käytti pyyhkäisytyyppisiä lukijoita, mutta ne osoittautuivat suhteellisen epävarmoiksi ja uudemmissa puhelimissa on käytössä kosketuspohjainen lukija.
Korea Heraldin mukaan Samsungin tavoitteena on tuoda high-end-laitteista tutut ominaisuudet myös edullisimpiin älypuhelimiin. Tämän avulla Samsung pystyy kilpailemaan paremmin halvoilla ja laadukkailla älypuhelimilla nopeasti markkinaosuutta saaneita valmistajia vastaan. Samsungin puhelinbisneksen ongelmakohtina on pidetty häviämistä high-end-puhelimissa Applelle sekä kyvyttömyyttä kilpailla kiinalaisia ja intialaisia halpamerkkejä vastaan. Tilannetta yritettiin korjata tänä vuonna high-endin osalta julkaisemalla design-edellä kehitetyt Galaxy S6 -puhelimet.
Samsung Pay -tuen ja sormenjälkilukijan lisääminen edullisiin älypuhelimiin ei ole kuitenkaan ongelmatonta. Halpojen älypuhelimien kate jää pieneksi ja uudet teknologiat syövät katetta entisestään.
Kiinalainen Coolpad julkaisi tänä syksynä sormenjälkilukijalla varustetun Note 3 -älypuhelimen, jonka hinta on vain 135 dollaria.

Lue myös nämä
Tägit
Samsung Android Samsung Galaxy -sarja sormenjälki sormenjälkilukija biometrinen sensori biometriikka
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.