Tällaisiin nopeuksiin suomalaisten operaattoreiden 4G-verkoissa päästään

Manu Pitkänen
23. marraskuuta, 2015 17:44

Omnitelen tekemien mittausten perusteella DNA:n 4G-verkko on niin saapuvan kuin lähtevän liikenteen osalta Suomen nopein. Mittausten mukaan DNA:n verkossa päästiin keskimäärin 46,4 Mbps:n latausnopeuteen, kun Soneran verkossa latausnopeus oli keskimäärin 36,4 Mbps ja Elisan verkossa latausnopeus oli 35,3 Mbps.
Mittaukset tehtiin kymmenessä Suomen suurimmassa kaupungissa. Ajomittaukset tehtiin kaupunkien keskustoissa, suurimmilla asuinalueilla ja sisääntuloväylillä. Omnitelen käytössä oli operaattoreiden "nopeimmat kuluttaja-asiakkaille tarjoamat liittymät".
DNA:n verkko oli niin saapuvalla tiedonsiirrolla (verkosta päätelaitteeseen) kuin lähtevällä tiedonsiirrolla (päätelaitteesta verkkoon) mitattuna nopein. Lähtevän liikenteen osalta huippunopeudeksi mitattiin 26 Mbps, kun Soneralla ja Elisalla nopeudet olivat 21 ja 16 Mbps. Omnitele perustelee tuloksia seuraavasti:
"Mittausten perusteella voitiin päätellä, että DNA:n verkossa oli mittausalueella kilpailijoita enemmän asennettua 4G LTE –kapasiteettia. Tämän lisäksi DNA:n liittymä käytti 4G LTE -verkkoa jonkin verran kilpailijoita enemmän. Näillä oli vaikutus saavutettuihin tiedonsiirtonopeuksiin DNA:n eduksi."
Omnitelen liiketoimintaan kuuluu matkapuhelinverkkojen suunnittelu, optimointi ja laadun auditointi. DNA:n suurin omistaja, Finda-konserni, omistaa Omnitelestä yli 60 prosenttia. Elisalla on Omnitelestä pieni omistusosuus. Tutkimuksen oli tilannut DNA.


Lue myös nämä
Tägit
DNA Elisa LTE 4G mobiililaajakaista laajakaista LTE Advanced Sonera
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.