Samsung pistää Galaxy-pomon vaihtoon

Manu Pitkänen
1. joulukuuta, 2015 9:18

Samsung on päättänyt uudistaa mobiiliyksikkönsä johtoa osana vuosittaista johtokierrätystä. Yhtiön mobiilidivisioona kasvoi nopeasti Nokian alamäen myötä vuodesta 2010 vuoteen 2013 saakka, mutta kääntyi itsekin jyrkkään laskuun syksystä 2013 alkaen.
Samsungin mobiiliyksikön päivittäistä toimintaa on johtanut JK Shin, mutta jatkossa hänen tehtävistään huolehtii viime vuonna mobiiliyksikön tutkimus- ja kehitystoiminnan johtoon noussut Koh Dong Jin. JK Shiniä ei syrjäytetä kokonaan, vaan hänen tehtävänkuvansa on jatkossa pidemmän aikavälin strategioiden hahmottelu. Koh Dong Jinin valintaa lienee puoltanut hänen työnsä Galaxy S6:n ja Note 5:n suunnittelussa.
Vuosi sitten Samsung uudisti isolla kädellä johtoporrastaan, mutta antoi JK Shinin kuitenkin jatkaa mobiiliyksikön ylimpänä pomona.
Vaikka Samsungin mobiiliyksikön taloudellinen suorituskyky näyttää vakautuneen parin vuoden pudotuksen jälkeen, ei yhtiö ole vielä onnistunut haastamaan keskeisimpiä kilpailijoitaan. Vaikka Galaxy S6 saikin hyviä arvosteluita kriitikoilta, ei se ole kuitenkaan onnistunut murtamaan Applen asemaa ylemmän hintaluokan puhelimissa. Vastaavasti kiinalaiset halpavalmistajat nakertavat edelleen alemman hintaluokan tuotteiden myyntiä. Xiaomi kuitenkin kertoi vähän aika sitten odotuksia heikommasta kasvusta.

Lue myös nämä
Tägit
Samsung Android Samsung Galaxy -sarja Samsung Galaxy S6 Samsung Galaxy Note 5 Samsung Galaxy S6 Edge Samsung Galaxy S6 edge+
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.