Dropbox hylkää Mailboxin ja Carouselin

Manu Pitkänen
8. joulukuuta, 2015 10:22

Pilvitallennuspalvelua kehittävä Dropbox yritti laajentaa tuotevalikoimaansa ostamalla pari vuotta sitten paljon hypeä aiheuttaneen Mailbox-sähköpostisovelluksen sekä lanseeraamalla kuvien hallintaan tarkoitetun Carousel-galleriasovelluksen. Nyt sekä Mailbox että Carousel ovat joutumassa vasaran alle.
Dropboxin mukaan Mailboxin ylläpito lopetetaan helmikuun 26. päivänä ja Carouselin maaliskuun 31. päivänä. Galleriasovellukselle haluttiin antaa hieman enemmän aikaa, jotta nykyiset käyttäjät ehtisivät siirtämään kuvansa turvaan pois palvelusta. Dropboxin mukaan se haluaa jatkossa kehittyä ydinosaamiseensa eli käytännössä Dropboxiin.
Mailboxin oivallus oli tuoda yksinkertaiset pyyhkäisyeleet sähköpostien hallintaan. Sama ominaisuus on sittemmin tullut kilpaileviin sähköpostisovelluksiin, eikä Mailboxin kehitystiimi ole kyennyt vastaamaan kovenevaan kilpailuun. Carouselin tapauksessa kyse on enemmän tai vähemmän samasta, esimerkiksi Google Photosin tarjoamaan rajoittamattomaan tallennustilaa vastaan on hankala lähteä kilpailemaan. Carouselin tykätyt ominaisuudet ovat kuitenkin tulossa osaksi Dropbox-sovellusta.

Lue myös nämä
Tägit
Dropbox mobiilisovellukset Mailbox Carousel
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.