Samsungin AMOLED-paneelit käyvät kaupaksi, myynnissä uusi huippu

Matti Robinson
12. joulukuuta, 2015 22:43

Älypuhelinnäytöt jakautuvat kahteen eri paneelileiriin, jotka perustuvat omiin teknologioihinsa. Valtaosa näytöistä on toteutettu LCD-tekniikalla, mutta erityisesti Samsungin suosima AMOLED on kasvattamassa suosiotaan.
AMOLED paneelit ovat LCD-paneeleja vaikeampia valmistaa ja ongelmana oli pitkään saada AMOLED-paneelien tarkkuus samalla tasolle kilpailevien LCD-näyttöjen kanssa. Sittemmin resoluutio-ongelmat ovat pitkälti selätetty ja ero valmistuskustannuksissa on pienentynyt.
Korea Herald kertoo, että viime vuosineljänneksellä maailmanlaajuisessa AMOLED-paneelien myynnissä kohdattiin uusi huippu. Mobiililaitteissa käytettyjä pieniä ja keskisuuria AMOLED-paneeleja myytiin yhteen noin 76 miljoonaa kappaletta. AMOLED-markkinoiden arvo kolmannella vuosineljänneksellä oli 3,29 miljardia dollaria eli noin 3 miljardia euroa.
Myynti yli kaksinkertaistui viime vuodesta ja kasvoi edellisneljänneksestä 35 prosenttia. Samsungin osuus AMOLED-näytöistä oli peräti 95,8 prosenttia. Samsung valmisti kaikista mobiilinäytöistä 38,5 prosenttia ja piti ykköspaikan selkeällä marginaalilla.

Lue myös nämä
Tägit
näyttö Samsung AMOLED LCD-näyttö kosketusnäyttö
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.